lunes, 12 de febrero de 2007

Una segona oportunitat per obtenir unes claus

Avui en dia sembla que tenir unes claus d’un pis propi és gairebé una utopia. I no ho dic perquè els ferreters es forrin amb els duplicats de les claus, sinó perquè accedir a un habitatge és un somni inaccessible que es converteix en un malson quan s’ha d’anar a demanar una hipoteca.



Comprar és complicat; però llogar, una opció molt digne que altres països han explorat molt més, ni tant sols surt a compte. Els preus del lloguer fan suar i existeixen unes condicions que tiren enrera qualsevol iniciativa que motivi al propietari a donar a lloguer l’habitatge buit.

Les coses no canvien de la nit al dia, però és necessari posar-s’hi per tal de començar a canviar aquesta dinàmica.
L’entrada del PSC al govern de la Ciutat anava amb aquest chip posat i tenia molt clar que l’habitatge era una prioritat que calia treballar.

El jovent de Sant Feliu ha estat un col·lectiu que ha petit moltes dificultats en aquest sentit i que ha vist com tots aquests anys d’un govern que es deia d’esquerres no feia absolutament res per solucionar els veritables problemes que els afectaven. I sembla que
IC-V continua pensant que l’accés a l’habitatge no és cap problema perquè es va abstenir en l’aprovació de les bases per l’adjudicació de 166 nous habitatges amb protecció pública que es construiran on estava l’antiga fàbrica Hoechst.

Aquest 166 nous habitatges socials es sumen als 105 protegits de Can Bertrand i, ambdues promocions, han destinat el 75% dels pisos als més joves.

I això no és tot, perquè dins aquesta lògica de construcció d’habitatge públic a un cost més assequible es preveu una tercera promoció de protecció oficial a finals de 2007 a la zona de la prolongació del carrer Anselm Clavé.

11 comentarios:

Anónimo dijo...

Otros ayuntamientos como Gavá han echo mas de 3.000 viviendas de promoción púb. en la última década. No hay drcho que esta ahora no se haya empezao a hacer algo!

Anónimo dijo...

a sobre es van abstindre! potser és que ells no ho necessiten

Anónimo dijo...

así que se abstuvieron, pues anda que esta ciudad iba bien. Menos mal que ha habido el cambio, pq sinó no sé dónde estaríamos.

Anónimo dijo...

"a sobre es van abstindre! potser és que ells no ho necessiten"
Això vol dir que el PSC sant feliu no volia la Fabrica de les tovalloles??? Com que va votar que no la volia comprar

Anónimo dijo...

NO S'ENTEN com sent tant d'esquerres no creuen en los polítiques de vivenda aquests d'IC-V. Potser és el que no consideren una prioritat allò que sí que ho és per la resta dels mortals

Jordi San José i Buenaventura. dijo...

És cert que ICV-EA es va abstenir inicialment en aquest punt: en això teniu raó. El que calleu són dues coses. Primer, la raó: ens vam abstenir perquè no recull el caràcter permanent de la protecció, com ja preveu la legislació catalana des del 2005, que indica una durada de 90 anys (i no els 20 que preveu el document) per mantenir el caràcter protegit i dificulta moltíssim, a més, qualsevol intent de desprotecció. És a dir, la proposta de Sant Feliu no recull una normativa legal que va elaborar l'anterior govern d'esquerres de la Generalitat, amb un conseller d'ICV-EUiA. Segon: l'oferta de canviar el vot. La Maite es va oferir a dialogar sobre aquest tema amb l'equip de govern i, si es rectificava aquest apartat, ICV-EA canviaria el vot i aprovaríem definitivament les bases. En aquest sentit, va parlar amb l'alcalde i li ho va comunicar novament. L'alcalde va dir que seguiríem els procediments que digués la Secretaria de l'ajuntament perquè consti el nostre vot final definitiu si finalment es recullen els 90 anys de protecció que ja estableix el decret 244/2005 d'actualització del Pla per al dret a l'habitatge 2004-2007. Estaria bé que, pensant en una més que probable entesa d'aquí a uns mesos (com ara al Govern, com fa uns anys a l'Ajuntament), sigueu més rigorosos en les vostres informacions.

Anónimo dijo...

Primerament donar-te la benvolguda al blog, Jordi, sempre seras ben rebut i intentarem que sigui un espai on podem debatre sobre les qüestions que ens preocupen a tots els partits i que, evidentement, de vegades podem tenir punts de vista diferents.

Segon, a l'article no hem especificat el motiu, és cert, però en cap cas hem dit una cosa que no sigui certa, o no us vau abstindre? La nostra rigurositat, per tant, no és res qüestionable. El que després es digui als comentaris no tenim res a fer, els publiquem igual que publiquem el teu.

Per altra banda, teniu masses precedents que demostren que esteu instaurants en la cultura del NO sense tenir arguments de pes. Sembla que voleu fer soroll allà on no hi ha res.

Una mostra d'això últim és el teu comentari sobre la fàbrica de les tovalloles del teu blog, fent alusió a un procés obscur. Seria d'agrair que ens deixessim de acusacions que no es sustenten en proves, en comptes de parlar del present i futur de la nostra ciutat.

Res més, gràcies per la teva aportació.

Anónimo dijo...

Esteu en contra de la protecció de la vivenda de protecció oficial? perque no evitem el que ha passat fins ara, el pelotazo de la vivneda protegida, com a passat a mas llui, compra pisos protegits i al cap dun temps venta a preu de mercat. Quin problema hi ha?

Anónimo dijo...

Quans pisos de lloguer te la promoció?

gracies

Anónimo dijo...

Gracies per no respondre.

Anónimo dijo...

166 son los de propiedad, de lloguer se preven unas 50 viviendas. Gracias por la paciencia, quedo a tu disposición para cualquier otra duda.