viernes, 9 de marzo de 2007

El compromís de tots

Poder aquests dies els han demanat que responguessin unes preguntes sobre les conductes incíviques que es donen en el medi urbà. Dijous em van enganxar a la Rambla per omplir un qüestionari amb la típica pregunta de ¿tens un minut?, quan sempre volen dir deu o més. Malgrat tot, vaig respondre pacientment a totes les preguntes amb el total convenciment que el tema és d’especial interès ciutadà.

Més tard vaig assabentar-me que l’Ajuntament de Sant Feliu ha posat en marxa una campanya de conscienciació cívica que s’anomena “Civisme+Participació=Convivència”, i que ens pretén convèncer d’una cosa que hauríem de tenir molt clar i que és la necessitat de respectar l’espai públic, diguem-ne... el de tots.

És cert que les darreres actuacions en matèria de neteja viària no han estat del tot eficaces i que s’estan posant nous mecanismes a l’abast per tal que aquesta tasca es faci amb les millors garanties possibles. Fins i tot des de l’oposició s’ha destacat que “ara el servei funciona millor”.

Però la neteja és cosa de tots. Quants de vosaltres heu anat ha llençar les escombraries i heu trobat el contenidor buit i la brossa al costat?. Entenc que es puguin tenir certs dubtes sobre on a d’anar algun residu, però no existeix cap dubte de que les coses que es llencen han d’anar DINS el mateix contenidor.





Moltes vegades ens queixem de la brutícia que generen els joves i els desperfectes que provoquen quan s’ajunten per celebrar alguna cosa o quan surten els caps de setmana; però aquests només estan reproduint el menyspreu per allò que és de tots i que diàriament realitzen “els grans” quan llencen la brossa fóra dels contenidors, quan treuen al carrer els mobles els dies que no toca, quan no recullen les necessitats dels seus gossos...






L’Ajuntament ha de continuar treballant en la millora del servei de neteja viària i impulsant campanyes d’informació i conscienciació cívica. Des d’aquest bloc llencem la proposta de facilitar el reciclatge i la neteja amb el repartiment de bosses reciclables de colors per separar el residus, tal i com ho han fet darrerament a Barcelona.

Però totes aquestes mesures no seran tant efectives si no tenim en compte que el compromís per mantenir un Sant Feliu net és un compromís de tots.

8 comentarios:

Anónimo dijo...

hi ha gent que troba els contenidor plens i ni tan sols pot anar al següent contenidor més proper per llençar les coses.

A on em arribat perquè la gent no es preocupi per tenir net el seu carrer!

Anónimo dijo...

Más frecuencia de paso de los camiones de limpieza podria asegurar un mejor mantenimiento de la ciudad

Anónimo dijo...

pa los dueños d los perros deberían imponerse multas más severas a través de la identificación d los perros. Es imposible ir caminando y no tener q ir vigilando x dond andas. Prou impunitat canina!

Anónimo dijo...

yo creo que hay gente que lo hace para joder a este gobierno socialista y dejan la basura allí donde les places. son unos irrespetuosos xq así han tenido la excusa perfecta para empapelar toda la ciuadd diciendo que stf estaba sucia y esas cosas.

Anónimo dijo...

encara ara que es recicla, perquè abans tot i que es consideren tant "verds" no ho feien. Hi ara es dediquen a criticar la política de reciclatge del nou govern perquè estan fent allò que haurien d'haver fet ells si realment es posicionen en l'ecologisme.

Reciclar no és una tasca fàcil, però al menys ara sí que es fa de reciclatge.

Cal millorar, això sí, el servei de neteja viària i els mecanisme de recollida selectiva encara molt més, perquè algun dia ens semblem una mica més als veïns europeus.

Anónimo dijo...

no confundir las tecnicas socilaistas para llegar al poder, no la gente no deja la basura en el suleo para joder, sino porque esta lleno y no se recoge ...

Anónimo dijo...

seguro que más de una vez te ha pasado que has ido a dejar la basura y está lleno, pero es que en la siguiente esquina puedes encontrar otros contenedores menos llenos y no cuesta nada hacer el esfuerzo. ¿O no?

Anónimo dijo...

si que es verdad que el ayuntamiento a de poner todos los medios posibles para mantener limpia la ciudad pero si detras del que limpia va otro que ensucia nunca tendremos una ciudad como nos gustaria.
hasta que no pensemos que nuestra ciudad es como nuestra casa no solucionaremos nada.