Passejada per Laureà Miró
En aquell moment em va parar un veí de la mateixa Laureà Miró per comentar-me la seva preocupació per alguns actes vandàlics que protagonitzen els joves les nits del cap de setmana. Sobretot, mostrava la seva inquietud per els desperfectes que podia patir el nou mobiliari urbà que s’instal·larà amb la remodelació de Laureà Miró.
Davant aquesta preocupació resulta difícil plantejar respostes concretes i senzilles, perquè un problema complex també té solucions complexes.
Per començar, l’imminent desplegament dels Mossos d’Esquadra a Sant Feliu de Llobregat farà augmentar considerablement la plantilla dels cossos de seguretat, cobrint un dèficit policial que resulta totalment insostenible, sobretot en horari nocturn.
Per altra banda, els empresaris dels locals d’oci nocturn i el personal de vigilància tenen una responsabilitat directe a l’hora de fer complir l’Ordenança municipal per qüestions com el soroll i els diferents actes incívics que es produeixen a les immediacions dels locals. A més, un millor condicionament interior dels espais d’oci ajudaria a evitar les freqüents entrades i sortides dels locals que tantes molèsties ocasionen al veïnat.
Les accions policials per si soles només ajudaran a disminuir una part del problema, però sense la complicitat dels responsables de l’oci nocturn per tal d’aplicar mesures pal·liatives que respectin el descans dels veïns i l’entorn urbà no s’aconseguirà conciliar les ganes de festa dels joves i l’activitat econòmica que generen aquest tipus de locals per una banda i, per l’altra, la qualitat de vida dels veïns.
Amb tot això, no ens podem oblidar que la principal responsabilitat recau sobre el jove que decideix voluntàriament cometre l’acte incívic sense cap tipus de justificació i que, per tant, cal posar també les mesures necessàries per tal d’evitar aquest tipus d’iniciatives. Cal doncs, una especial dedicació i una tasca educativa i sensibilitzadora entorn el que representa l’espai públic.
Xavier Alegre
Regidor d'Urbanisme i Seguretat Ciutadana
3 comentarios:
la veritat és que seria una llàstima que aquells elementos nous que tingui la carretera es facin malbe per gent que no sap valorar el que l'envolta.
Aquest article m'ha deixat garratibat!!!!
Primer tots els acte vandalics son preocupans no nomes "alguns", que es això que un responsable polític li preocupin nomes alguns. Segon, no criminalitza els joves ,engloban-los a tots com a autors d'actes vandalic, aqui si s'hauria d'utilitzar ALGUNS JOVES. I Tercer, el propietaris de locals nocturs no han de fer la feina dels guardia urbans, si us plau cadascu asumeixi les seves responsabilitats, sant feliu tampoc te tans locals nocturs, per desgracia, com per no poder-los controlar.
Gracies
no crec que podem tenir un policia a cada cantonada les 24h del dia, per tant crec que hauríem de pensar en solucions integrals que englobin més que polítiques repressives. Només amb la guàrdia urbana no solucionarem els problemes d'aquestes actuacions incíviques.
Així que considero que aquesta iniciativa d'intentar actuar des de la transversalitat i la complicitat dels empresaris d'oci nocturn, la policia, l'educació i tots aquells sectors que hi puguin estar implicats és un mesura a estudiar.
Clar que tots els actes vandàlics són preocupants, només faltaria, però si has llegit bé l'article, només s'està parlant d'un determinat tipus d'actes vandàlics que tenen el seu moment a la nit i q precisament no estan protagonitzats per adults de 60 anys!
No sé pq pensa que es criminalitza els joves, perquè sincerament jo he pensat que no, q més haviat s'intentava posar solucions sobre la taula.
Publicar un comentario